PARKEERVAK P voor innovatie, exploitatie en meerwaarde Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Expositie Innovatieve Bouw & Renovatie

Voor het bouwen, inrichten, renoveren en exploiteren van gebouwde parkeervoorzieningen is op ParkeerVak altijd veel belangstelling. Op de expositie ’Innovatieve Bouw & Renovatie’ worden nieuwbouw- en renovatieconcepten van parkeergarages en -daken gepresenteerd. O.a. architecten, vastgoedontwikkelaars, en facilitymanagers kunnen hier inspiratie opdoen.

Thema’s zijn het creëren van meerwaarde, beleving, mvo/ duurzaamheid, verhogen bezettingsgraad, efficiency en fiets- en autoparkeren. Ook zullen hier genomineerde projecten voor de EPA Award te zien zijn. Exposanten en exploitanten dragen ook projecten aan.


Een inspiratiebron met meer dan 30 innovatieve projecten:

Stationsgarage Gouda - uitdaging

De gemeente Gouda heeft een 319 plaatsen tellende parkeergarage laten bouwen in een veeleisende stedelijke situatie nl. tussen het treinstation, een kantoorgebouw en het gemeentehuis ‘Huis van de stad’. De parkeergarage moest gebouwd worden binnen de krappe kaders van het budget, bouwplaats, bouwtijd en natuurlijke ventilatie. Uitvoering Huber car parc systems.
 

Parkeergarage Irene Promenade, Enschede - beleving stimuleert bezoek

De parkeergarage is op drie verschillende lagen voorzien van muurschilderingen passend bij de bestaande kleur. Er is gekozen voor het thema ‘muziek’ aangezien het Muziekcentrum grenst aan de parkeergarage. Uitgevoerd door Maph paint productions.

 

Meander Medisch Centrum, Amersfoort - natuurlijk met optimale routing

Het nieuwe Meander Medisch Centrum ligt in een prachtig groen gebied. Het thema bij het ontwerp van het ziekenhuis is licht, lucht en ruimte. Het ontwerp van de parkeergarage is simpel en doeltreffend. De garage is helemaal open zodat er geen mechanisch ventilatiesysteem nodig is. Om deze rechttoe rechtaan garage een karakteristiek gezicht te geven, zijn rondom de constructie eikenhouten boomstammen in de gevel geplaatst die zullen begroeien met hedera en wilde wingerd. De garage krijgt een groene uitstraling. In het spitsuur is het erg druk. Daarom is de routing zo ontworpen, dat het in- en uitrijdend verkeer gescheiden door de garage kan rijden. Ballast Nedam Parking bouwde deze parkeergarage.Parkhaus RWTH Melaten, Aachen - imposant

HUBER car park systems bouwde deze functionele parkeergarage met vijftien split levels en 810 parkeerplaatsen inclusief de zeer gestileerde gevelconstructie voor de gemeentelijke vastgoedbeheerder van Noordrein Westfalen te Aken. Het gebouw imponeert door haar grote spanwijdte van de staalconstructie, heldere transparante binnenruimte met energiezuinige beluchting. De gebruiksvriendelijke ambiance zorgt voor een attractieve omgeving. 

Koepoort Garage, Delft - mooie kleuren

De Koepoort garage, ontwikkeld door Ballast Nedam Parking, heeft een mooie kleurstelling en daardoor word je al vrolijk voordat je de stad ingaat om te winkelen.
 

Fietsenstalling Willem Wilminkplein, Enschede - sfeervol

In opdracht van de gemeente Enschede heeft Maph paint productions dit project van grafische muurschilderingen voorzien.
 

Parkeerdak woonzorgcomplex Heel Europa, Purmerend - vriendelijk en geluiddempend

Er is gekozen voor parkeervoorzieningen op het dak omdat dit minder duur is dan ondergronds, maar ook omdat het vriendelijker aandoet dan parkeren in een donkere weggestopte omgeving. Bovendien wilde opdrachtgever Wooncompagnie dat bewoners die zorg nodig hebben met de auto bereikbaar zijn. Doordat de hellingbaan naar het parkeerdak door het gehele gebouw loopt kan men tot aan de voordeur van een woning rijden. Smit's Bouwbedrijf Beverwijk heeft het totale project aangenomen. De keuze voor het Pardak®110 systeem van Zoontjens is met name gebaseerd op de eis om zo min mogelijk geluidsoverlast in de onderliggende woningen te veroorzaken. Met twee kleuren tegels zijn de rij- en parkeervlakken aangeduid.
 

Meerwaarde van parkeervoorzieningen

Innovatieve dilatatie
Parkeergarage Stationsplein – Enschede
Parkeergarage Beukenhorst Z. – Hoofddorp
Parkeergarage Stadsschouwburg – Utrecht
Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
ParkeerVak wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2014 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie